Oprichting

O.D.D. Sororitas

Op 10 december 2008 werd ons dispuut geboren. Onze oprichters (van links naar rechts) Danielle, Mignon, Ingeborg, Elza, Sandy, Rosanne en Joany kozen voor de Latijnse benaming voor zusterschap. Dit leek hun een passende naam voor ons dispuut, want dat is precies waar wij naar streven. We zijn allemaal verschillend, niet alleen qua uiterlijk, maar ook hebben we verschillende hobby’s, doelen en dromen. Deze verscheidenheid is zeker wat ons dispuut kenmerkt.

Na het studentenleven hield het niet op voor onze oprichters. Met elkaar richtten zij Sororiwas op voor alle (huidige en komende) oud-leden. De groep heeft een eigen whatsapp groep en ze komen jaarlijkse bij elkaar voor een activeit. Zo zorgden de oprichters dat je echt vriendschappen voor het leven opbouwd!

Het studentenleven

Lidmaatschap

We genieten van ons studentenleven en halen alles eruit wat erin zit!  We zijn niet alleen verbonden door het lidmaatschap van ons dispuut, maar met name door onze hechte vriendschap. Elke woensdagavond eten we samen, doen vervolgens een leuke activiteit (van cocktails drinken tot Ladiesnight, van een wijnproeverij tot een integratie), gaan borrelen in Studentencafé de Beurs met negen andere disputen en feesten vervolgens tot in de vroege uurtjes door in een van de vele cafés op de Markt.

Ik wil lid worden

Activiteiten

Buiten de dispuutsavond

Wij komen niet alleen samen op onze dispuutsavond, maar ook daarbuiten zijn we vaak in elkaars gezelschap te vinden. In het prachtige Maastricht eten we samen, zitten uren te kletsen in het zonnetje op een terras of gaan los tijdens een middagje shoppen! Ook gaan we samen naar festivals of organiseren een weekendje bij een van onze dispuutsleden thuis.

Buiten de woensdagavond hebben we nog veel meer activiteiten die jaarlijks op de agenda staan, Een uitgebreid diner als een zusje 21 of 24 jaar wordt, elkaar surprises geven met Sinterklaas, het nieuwe jaar inluiden met een Nieuwjaarsdiner, het organiseren van een oud-ledendag, een familiedag en het houden van een themafeest in onze borrelkroeg.

Verder gaan we elk jaar op dispuutsweekend. Natuurlijk leggen we ook contacten met andere disputen. Er worden veel integraties gepland, we gaan vaak naar een feestje van een ander dispuut en we nemen deel aan diverse toernooien en cantussen.

Leden van Sororitas zijn onder andere actief (geweest) bij: Socrates, Inkomcommissie van Onafhankelijk Maastricht, bestuur RAG-week, Jurist in Bedrijf, MSV Sante, Amphitryon, SCOPE en nog veel meer. Ook binnen ons dispuut zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te ontplooiien.

We combineren het dispuutsleven met studie, werk, vriendje, sporten, familie en vrienden. Dit is soms druk, maar valt wel helemaal in ons motto: Live Life To The Fullest!

Bekijk onze foto’s